Monday 17 September 2012

TTPS Syyskilpailut 15.-16.9.2012

Det blev en andra plats!!!


TTPS Syyskilpailut, två "kortare" seglingar på lördagen och en längre på söndagen. Det var grund receptet. Sedan lägger vi till fint och finare väder, varmt och en bra crew!

Det gick bra under veckoslutet, fastän detta var Haitars andra tävling denna säsong och första för denna uppsättningen, som bestod av Andreas, Anton och Eddi. Anton och Eddi turades om, den förstnämnde på lördagen och den andra på söndagen.

Vår största utmaning under veckoslutet var att hitta fart och segla rena race. Det lyckades vi med. Vår största rivial i denna tävlingen var hajen Jolene/Skumppa. Denna ville vi vinna, i alla fall i någon start, men det var snäppet starkare denna gång, fastän marginalerna inte var stora! Våra placeringar förbättrades efter varje race, så som det ska vara. Vi började med en fjärde plats, sedan tredje och i sista starten andra. Detta gav oss en andra plats i denna regatta! För övrigt var det 10 med i vår klass....

Jag tror egentligen att Haitar tackar för denhär säsongen och börjar titta mot nästa år, och hoppeligen mera tävlingar då, med nya segel! ....och levang, eller i alla fall levangvagn... som ran ut på durken under andra racet...

Ett strot tack år tävlingsarrangörerna, som lyckas ställa till en regatta med stämning! Tack även åt Crew Haitar! Visst ska det bli skumppa detta år!

-Skiparn'

No comments:

Post a Comment