Wednesday 2 June 2010

Viittakari Cup 2/9 1.6.2010


Årets första seger!!!

Bana B-J-D-M
Vind: ca 2-6 m/s från nordväst till nordost

På land och på vägen till starten blåste det inte mycket. Spinnun upp och spinnande hela vägen till startlinjen. Besättningen bestod av Eddi och Jocke. Denna gång beslöt vi att Eddi håller i pinnen och Jocke i trådarna.

Starten var en medvindsstart. Lite vind, men bra kom vi över linjen. Vi plattlänsade i ca 5 min med mycket lite vind. Sedan ökade vinden lite, varefter vinden vände med ca 90 grader! Vår plattläns blev en fartfylld spinnuslör! Nu bar det av och vi fick njuta av över 7 knops farter. Vi höll oss mitt i packen, med Ariel, IlonaTuulikki och X-79an Logathrix runt omkring oss. Chris, som denna gång hittat till tävlningsarenan, var på tryggt avstånd bakom. De räknade visst lite fel i starten... Hur som haver här var det bra att vara.

Ner till kryssmärket, som blivit ett slörmärke. Spinnun ner, vändning och upp igen, nästan till startlinjen. Härlig fart! Andra varvet skulle bli spinnulegg igen, men vinde skiftade kanske en aning så det fortsattes att slöras. Ariel körde med spinnaker, och jag tror de for lite iväg ifrån oss.

Sista slören, och vi tog fast och for förbi Ariel, IlonaTuulikki och Logathrix. Jee-jee. Chris var långt bakom. Trots detta, kom Chris att knipa en andra plats! Grattis!

Seglatsen var kort, endast 50 min, men hellre så än ett par timmar för långt! Arrangörerna hade gjort en bra bana, men ingen kunde ens i sin vildaste fantasi ha sett skiftet och vinden komma!

Mycket rolig segling och en fin vinst! Vädret var för övrigt perfekt!

Reslutaten:
http://www.turunpursiseura.net/content/view/990/471/

No comments:

Post a Comment