Wednesday 16 June 2010

Viittakari Cup 5/9 15.6.2010

Haitar vann racet!!!

Bana F-J-F-J-G-M
Vind: ca 7-8 m/s från nordväst

Andra vinsten för Haitar i årets Viittakari Cup! Jee-jee! Besättningen denna gång bestod av Nico, Eddi och undertecknad. Vädret var bra, soligt och fint med vind. Trots den goda vinden, höll det på att bli bråttom till startlinjen. Hur som haver, vi hann i tid och fixade till en nästan perfekt start!

Vi var andra över linjen, just efter Pekkas Merenna. Vi fick Haitar fint placerad före Chris i starten och höll dem i vår skugga! Sablars bra! Kryssen upp till märket gick bra och fleeten var i en fin klump. Vid vändmärket gjorde styrgasten en liten tabb, vinden tog lite slut (då vi var i andras skugga) så vi måste parera lite. Spinnun flög upp, men trådarna var intrasslade. Här mistade vi lite tid, och Chris kom bredvid oss och lite förbi. Kryssen uppåt var vi bakom Chris, de slog. Det gjodre inte vi, utan vi fortsatte och tog ordentligt med höjd, nästan in i Kuuvan-nokka. Vi kunde känna lukten av mognande blåbär... Med denna manöver tog vi in och for ordentligt förbi hajen Chris!

Fiilisen i Haitar var på topp och alla gjorde sitt bästa och jobbade som ett team! Härligt! Vi gjorde några små tabbar, men team worket och spiriten fixade till det! Vi var i mål, ca en minut före Chris och ett par minuter efter Ariel.

Slutresultaten blev: Haitar - Ariel - Chris. Mycket bra! Ett stort tack till crewn! Från detta är det bra att gå på sommarpaus, för att sedan återkomma i augusti!

Resultaten på TPS sidor!



Tarkkaa hommaa!

No comments:

Post a Comment