Tuesday 17 August 2010

Viittakari Cup 7/9 17.8.2010

Lite rost, men bra och tajt!

Bana L-F-D-L-E-L-M
Vind: ca 7-8 m/s från öster

Ny besättningsuppsättning för detta år. De gamla rävarna Andreas och Anton samt Jocke for ut i god vind till den sjunde Viittakari Cup deltävlingen.

Vår start var inte den bästa. men helt ok och från början tog vi övergreppet över hajen Chris. Vi hade nästan hela racet en bra kamp med dem, som sedan fastnade bakom Viking och deras spel var därmed spelat.

Vi var lite rostiga i fogarna i början av tävlingen. Lyckligtvis var det denna gång en lång tävling med bra vind så i slutet av tävlingen hittade crewn sina platser och manövrarna började gå riktigt som smort.

Ariel vann deltävlingen med en god minuts marginal. Grattis år er, fastän vi gärna hade varit före över linjen. Om andra platsen var det ganska spännt, 3 båtar inom en minut. Här drog FE83:n Daniela det längsta strået, Ilona Tuulikki fint som trea och Haitar fick en fjärde plats. ASS båten Milou (Haj2000) kom in på en femte plats.

Det är mycket jämt i Viittakari detta år. Ariel ligger bra till, med 9 poäng, Haitar är andra med 15 och sedan kommer redan Chris och Ilona Tuulikki med 17! Hesus-Ristus, de e bara 2 tävlingar kvar! Spänningen stiger och vi ser mycket framemot nästa race!

Skiparn' tackar för denna gång!

Resultaten hittas hos Turun Pursiseura

No comments:

Post a Comment