Monday 30 August 2010

Marskär Open 2010 - 28.8.2010

Härlig segling, gott sällskap och en europa-ägare...

För första gången for Haitar med i Marskär Open, en skärgårdstävling ordnad av KaaVe. Starten gick vid Airisto hotell och målgång vid KaaVe:s holme, Marskär, litet söder om Gullkrona.

Besättningen bestod av Max, Eddi samt undertecknad. Vi gjorde en liten taktisk blunder med starten, då vi beslöt oss för att starta vid övre kanten. Inte bra, svårt att se linjen vilket ledde till att vi vara sena över. Sedan tror jag vi seglade i kakka vindar ända tills vi lyfte spinnakern och efter det började solen skina över oss! Vi plockade en båt efter den andra, först en H-båt, Janneau 30 och sedan en FE83:a. Halftonnaren flög vi förbi, och sedan kom vi ifatt den andra H-båten (Tabasco) som vi tävlade med ända till mållinjen, vilken Haitar var före över! Under denna kamp körde vi även förbi en H35:a!

Besättningen jobbade bra, och vi hade många diskussioner om taktik och så vidare. Eddi skötte spinnun och Max fördeck. På en streckning hoppade dock Max i pinnen, Jocke på spinnun och Eddi, ja vad gjorde han?

Ilona Tuulikki vann hela racet, båda klassen och totalt! Grattis! Merrenna var andra och en H-båt var tredje, Haitar kom fint in på en fjärde plats knapt före FE83an Daniela!

Ett varmt tack till arrangörerna samt till crewn! Nästa år...... eller så kanske redan October race...

Officiella resultaten senare, då de publicerats.

No comments:

Post a Comment