Saturday 4 September 2010

Viittakari Cup 8/9 31.8.2010

Perfekt start och smooth operations…

Bana A-J-B-M
Vind: ca 3-5 m/s från sydväst

13 båtlag sökte sig till årets näst sista Viittakari Cup deltävling. Här fanns även Haitar med Anton, Eddi och undertecknad med! Passligt med vind och även lite sol bjöds det på.

Startlinjen var otroligt kort, men Haitar lyckades få en nästa perfekt start! Före starten, försökte Chris smyga in under oss, men vi fick dem blockerade och de hamnade i mitten av fleeten. På första kryssen hade vi bra boat speed, och var endast ett hårstrå efter Ariel, den ledande H-båten. Till vår glädje märkte vi även att vi var snäppet före Ilona Tuulikki och Meriharakka (“styyrbooord!”). Det viktiga för Haitar denna tävlning var att hålla sig före Ilona Tuulikki och Chris, och det gjorde vi, fastän vi gav mycket tillbaka på den andra och sista kryssen.

Efter första spinnuseglingen blev vi i dålig vind och det tog ett tag före vi fick upp farten. Då hade både Ariel och Ilona Tuulikki dragit iväg. HUr som haver for vi efter, men vår fart/höjd var inte den optimalaste och vid vändmärket fick vi konstatera att Ariel hade försvunnit, Ilona Tuulikki var i god fart och Chris var mycket nära! Lyckligtvis jobbade Haitars crew som ett Schweitziskt urverk och vi höll Chris på avstånd, samt hann i mål före Ilona Tuulikki. Tyvärr, och samtidigt grattis, var Ariel 20 sekunder snabbare än oss. Det som även var glädjand att se var att FE83:an Katariina knep vinster i denna deltävlning!

Resultaten finns hos TPS.

No comments:

Post a Comment